Panna cotta med vanilje & salt karamellsaus

Dette er en sånn dessert der all summing rundt bordet umiddelbart forsvinner idet den serveres. I ca 30 sekunders er det ingen som sier eller gjør noe annet enn å smake. Smake på den salte, lune karamellsausen som blander seg med med den søte smaken av vanilje i den kremete panna cottaen.  Etterpå høres kun fornøyde sukk og skjeer som skraper dessertskålene tomme. For når det kommer til dessert er det lite som slår vanilje og salt karamell - og de to i kombinasjon - ja, jeg sier ikke mer... det må prøves:)

Til ca 4 porsjoner trenger du:
4 dl kremfløte
1 vaniljestang
2 ss sukker
1,5 gelatinplater

Til servering:
salt karamellsaus (se oppskrift her)

Slik gjør du:
Ha fløte i en kjele sammen med sukker, vaniljestang (som du splitte på langs og tar ut frøene av) Ha både stang og frø oppi fløteblandingen. Varm dette langsomt opp til kokepunktet. Ta så kjelen av platen og la det stå å trekke i ca 15 minutter. Mens fløteblandingen trekker legger du gelantinplatene i kaldt vann. Etter ca 5 minutter tar du ut vaniljestangen. Klem så vannet ut av gelantinen og bland dette inn i den lunkne fløteblandingen.

Hell så over i 4 små glass /porsjonsformer og avkjøl. Panna cottaen er serveringsklar når den er stivnet. Det tar gjerne ca 4 timer. Du kan også gjerne lage denne desserten dagen i forveien. 

Mens panna cottaen stivner kan du lage karamellsausen, og oppskriften og fremgangsmåten finner du her. Det kan være lurt å lage karamellsausen noen timer før servering slik at den er avkjølt. Ved servering varmer du så opp karamellsausen lett i et vannbad. Det er godt at den er lunken og flytende over den kalde panna cottaen.