Familiens frokostblandling

Denne frokostblandingen har reddet mange morgener hjemme hos oss. Lager du en stor porsjon i kveld har dere til hele uken. I en familie er det ofte mange ulike smaker. Men med denne frokostblandingen som utgangspunkt kan alle lage sin favoritt. Enten man foretrekker melk, yoghurt, bær, syltetøy eller nøtter.

IMG_1211-1.JPG

Du trenger :
3 ss honning
1 dl eplejuice
1 ss smør
300 gram havregryn
100 gram valnøtter
50 gram linfrø
100 gram solsikkefrø
50 gram hvetekli
50 gram sesamfrø
50 gram gresskarkjerner

Slik gjør du:
Kok opp honning og eplejuice. Rør så inn smør. Bland dette med resten av ingrediensene. Fordel dette utover en bakepapirkledd stekeplate. Stek på 200 grader i ca 15 minutter. Om blandingen da fortsatt er noe fuktig, kan du tørke den videre på 100 grader varmluft til den er helt sprø.

Avkjøl og oppbevar i lufttett boks eller glass. Om frokostblandingen skal holde hele uken anbefaler vi å doble oppskriften.  


Denne saken er publisert på plusstid.no

IMG_1213-1.JPG