Müsli-rundstykker

Hva er vel mer perfekt å bruke julens rester av tørket frukt og nøtter til enn saftige müsli-rundstykker? Disse er ikke bare veldig gode, de er også sunne! Jeg bakte disse etter å ha rensket opp i kjøkkenskapet. Og gjett om det er to små som koser seg med nybakte müsli-rundstykker med brunost og smør til frokost i dag! I kveld kommer en venninne over på ost og vin. Da tenkte jeg å skjære et par av rundstykkene i tynne skiver for så å tørke dem i ovnen. Forhåpentligvis resulterer det i perfekte ostekjeks! Du skal heller ikke se bort ifra at disse rundstykkene blir pakket i sekken og blir med på tur i morgen. Anvendelig, sunn, god bakst - I love it:)

Du trenger:
4 dl melk
5 dl vann
50 gram fersk gjær
2 ss solsikkeolje
350 gram hvetemel
350 gram sammalt hvete
200 gram sammalt rugmel
100 gram havregryn
100 gram hasselnøtter
100 gram tørket fikner
100 gram tørkede aprikoser
100 gram rosiner
100 gram solsikkekjerner
1 ts salt

Slik gjør du:
Varm opp melken og vannet til det er lunkent- rør ut gjæren. Imens blander du sammen alle de tørre ingrediensene, frø, nøtter og tørket frukt. Ha i olje og salt. Hell så i væsken hvor gjæren er rørt ut. Elt så deigen i en 5-10 minutter i en kjøkkenmaskin med eltekrok. Du kan også elte den for hånd, men deigen er ganske tung å røre sammen, så jeg liker best å bruke maskin. Dekk så bollen med plast og la den heve i ca 40 minutter.


Dekk to stekeplater med bakepapir - bruk så to store spiseskjeer og lag rundstykker - deigen rekker ca til 24 ganske store rundstykker. Dekk med kjøkkenhåndkle og la rundstykkene etterheve i ca 40 minutter. Stekes på 225 grader i ca 20 minutter. Avkjøl på rist.