Salt karamellsaus

Finnes det noe bedre enn varm karamellsaus med et hint av havsalt?! Neppe! Denne sausen kan brukes på blant annet is, yoghurt, panna cotta og den løfter en enkel dessert til uante høyder. Ikke er den vanskelig å lage heller, du må bare følge med litt for dette blir varmt! Når du først har lært deg å lage denne sausen kan vi garantere at du kommer til å lage den igjen og igjen. For dette er både enkelt og skikkelig snadder! 

IMG_1078.jpg

Du trenger:
100 gram smør
100 gram sukker
1 dl kremfløte
en liten klype maldonsalt 

Slik gjør du det:
Smelt smør og sukker i en kjele til du får en lys karamell. Jeg pleier å smelte dette på medium til svak varme så jeg ikke brenner karamellen. Når smør og sukker har fått en gylden farge (Det kan fort ta 10 minutter) tilsettes den lettpiskede kremfløten (litt og litt) og tilslutt saltet. Vi anbefaler å smake til med salt, slik at du selv kan avgjøre hvor salt du liker sausen. 

Når du skal bruke den på is eller panna cotta anbefaler vi å lage den litt i forkant slik at den kan avkjøles. Varm den så lett opp i et vannbad før du serverer og pass på at den ikke er for varm, da kan den fort bli knekk. 

Sausen blir tykkere når den blir kald og den holder seg i en god uke i kjøleskapet.  

Se oppskrift på «Panna cotta med vanilje og salt karamellsaus her». liten