Potetlomper på 1-2-3

Hjemme bruker vi mye potetlomper. Både som middagstilbehør, til kvelds med pålegg eller som et søtt alternativ smurt med kanel og sukker. De potetlefsene en får kjøpt i butikken er gode og funker supert (spesielt om du er så heldig å få tak i 'Lisbets potetkaker'!) men det er nå likevel noe eget med det som er hjemmelaget. Særlig når vi har "jukset" litt og lefsene lages på 1-2-3. Og resultatet er myke, saftige potetlomper.

Du trenger
1 pose potetstappe (vanlig type)
1 dl fløte
3 dl helmelk
1 egg
ca 2 dl hvetemel
mel til utbaking

Slik gjør du det.
Bland sammen egg, fløte og helmelk (alt må være kaldt), ha i potetstappepulveret, rør sammen og la det svelle et par minutter. Ha så i hvetemel til du har en passe tykk deig (ca 2 dl). Alt røres sammen til du har en fin og smidig deig - her kan du bruke kjøkkenmaskin, evt gjøre det for hånd - jeg pleier å røre først med en slieiv før jeg knar deigen med hendene.

Del så deigen opp i ca 14 biter, sett stekepannen - eller takke om du har det - på høy varme. Deretter kan du starte å kjevle ut. Jeg bruker noe mel i utbakingen, men ikke mer enn nødvendig da lompene blir tørrere av mye mel.

Når lompen har fått ønsket form og tykkelse stekes den i en tørr panne i et par minutter på hver side. Ferdigstekte lomper legges oppå hverandre inni et kjøkkenhåndkle - da holder de seg myke frem til servering.