Pølser med digg tilbehør

Hvem har sagt at ikke pølser kan være et fullgodt måltid? Med gode pølser og digg tilbehør er dette både enkel og skikkelig god kosemat.

Kvalitetspølser med syltet rødløk, agurksalat og kålsalat er skikkelig snaddermat. Foto: Familiematblogg

Kvalitetspølser med syltet rødløk, agurksalat og kålsalat er skikkelig snaddermat. Foto: Familiematblogg

Pølser fra pølsekiosken er en ting. Kvalitetspølser med hjemmelaget tilbehør derimot  – er noe helt, helt annet. Dette er så godt at det til og med kan serveres i en litt uformell barnedåp. Det gjorde vi, og det med stor suksess!

Tilbehøret kan du gjøre klart i forkant, og når gjestene kommer er det bare å grille pølsene enten på grillen eller i ovnen før gjestene kan forsyne seg selv. Enkelt og greit. Og skikkelig godt!

Gå til innkjøp av et variert utvalg av kvalitetspølser, og velg hva du liker best av tilbehør. Våre favoritter er kålsalat, agurksalat, stekt løk og hjemmelaget ketchup. Har du tid lager du pølsebrødene selv også, men ikke slit deg ut på dette. Gå i en matbutikk med godt utvalg og velg noen skikkelige gode lomper og pølsebrød. Du trenger ikke gjøre det vanskeligere enn som så.

Hvis barna ikke er like glad i grove grillpølser med mye smak, er som regel ordentlig gode wiener-pølser alltid en hit. Foto: Familiematblogg

Hvis barna ikke er like glad i grove grillpølser med mye smak, er som regel ordentlig gode wiener-pølser alltid en hit. Foto: Familiematblogg

Til kålsalat trenger du:
1/4 hodekål
1 løk
1 dl rømme
0.5 dl majones
1 ss hvitvinseddik
1 ss sukker
salt og pepper
persille

Slik gjør du:
Finkutt kålen og løken. Bland inn resten av ingrediensene og smak til med salt og pepper


For å lage hjemmelaget ketchup trenger du:

1 boks hermetiske tomater av god kvalitet
1 liten gul løk
2 ss olivenolje
1,5 dl brunt sukker
1 dl eplesidereddik
salt

Slik gjør du:
Fres løken i oljen til den er blank. Tilsett så resten av ingrediensene – bortsett fra saltet, det smaker du til med til slutt. La blandingen småkoke i ca en time, den skal da ha tyknet. Kjør deretter blandingen i en blender, eller bruk stavmikseren.

Avkjøl og ha over på glass/flaske.

Til servering:
pølser
pølsebrød
lomper
ketchup
sennep
sprøstekt løk



Denne saken er skrevet i samarbeid med og publisert på www.plusstid.no