Bacalao

Bacalao er enkel og god hyttemat. Denne bacalaoen tilberedes i ovnen slik at du kan kose deg på skitur eller foran peisen med en god bok.

Bacalao smaker nydelig med godt brød, sitron, sorte oliven og et persilledryss. Foto: Familiematblogg

Bacalao smaker nydelig med godt brød, sitron, sorte oliven og et persilledryss. Foto: Familiematblogg

Bacalao er en rett som egner seg veldig godt når man er på hyttetur. Det er lett å lage og blir alltid godt. Dessuten er det genialt at klippfisk holder seg godt hvis den står kaldt, og derfor ikke må spises – eller fryses umiddelbart. Bare husk at klippfisken skal vannes ut i 1-2 døgn før den kan tilberedes.

Hvis dere ikke har innlagt vann på hytta, er det likevel mulig å legge opp til et måltid med bacalao. Vann da ut klippfisken hjemme før du reiser og sørg for at klippfisken holdes kjølig i en kjølebag når du frakter den til hytta. Bacalaoen bør da lages og spises ganske fort etter at dere har kommet fram.

Dette trenger du for å lage bacalao. Foto: Familiematblogg

Dette trenger du for å lage bacalao. Foto: Familiematblogg

Til 4-6 personer trenger du:
800 gram utvannet klippfisk i biter
800 gram poteter
2-4 dl olivenolje
2 rød paprika
1 gul paprika
3 gule løk
2 fedd finhakket hvitløk
1 rød chili
3 ss tomatpure
2 bokser hermetiske tomater, hakkede
2 håndfuller svarte oliven (kan sløyfes)
1 laurbærblad
sukker
salt og pepper
frisk persille
sitron

Slik gjør du:
Vann ut fisken i 1 1/2 – 2 døgn i et stort rommelig kar. Skift vann flere ganger. Rens fisken godt for skinn og ben.

Rens og skjær løk og poteter i skiver.

Varm olivenolje i en kjele, ha i løk og hvitløk og la det surre til det blir blankt. Tilsett chili, poteter, tomatpure og hermetiske tomater.

Kutt paprikaen i strimler og kok det hele i 15-20 minutter på svak varme. Smak til med salt, pepper og sukker.

Del fisken i passende biter. Legg tomatblandingen og fisken lagvis i en ildfast form. Dekk formen godt med aluminiumsfolie. Sett formen i stekeovnen og la den stå ca. 1 time ved 190 °C. Pass på at potetene skal være helt møre før servering.

Tilsett oliven og frisk persille rett før servering.

Server med godt brød, sitron og aioli.

Denne saken er skrevet i samarbeid med og publisert på www.plusstid.no