Bakesøndag

Etter at jeg begynte å jobbe igjen (etter en litt lang permisjon hjemme med minstemann) har jeg virkelig fått kjent på ukens tidspress. Jeg synes det er trist at travelheten skal resultere i lettvinne løsninger og mye ferdigmat. Det smarteste grepet jeg har gjort er å lage ukesmeny. Da planlegger jeg middager frem til og med torsdag. Vi bestiller så hjemlevering av mat eller storhandler hver mandag. Når ukesmenyen er satt, er vi klar for bakesøndag. Jeg setter en stor deig (oftest mellomgrov). Hvis jeg vet at vi skal ha fiskeburger til middag en dag den kommende uka, baker vi hamburgerbrød, skal vi ha minipizza lager vi noen små pizzadeiger. Samtidig baker vi noen horn og rundstykker som er perfekt å ta opp til niste i løpet av uken. Har vi pølserester blir det noen pølsehorn også, og tacorestene er perfekte i pizzasnurrer. Jentene som elsker å bake er storfornøyd med bakeansvaret og fryseren kan fylles opp med hverdagsredninger for den kommende uken.

FullSizeRender-5.jpg

Du trenger:
700 gr hvetemel
150 gr sammalt mel
50 gr fersk gjær
5 dl melk
100 gr meierismør (temperert)
2 egg
en god klype salt

Slik gjør du: 
Ha mel, salt og egg i en bakebolle. Varm opp melken til ca 37 grader - rør ut gjæren.  Dette tilsetter du i melblandingen. Elt så deigen med en kjøkkenmaskin i ca ti minutter. Mens deigen elter tilsetter du smøret litt etter litt.

Hev til dobbel størrelse (ca 1 time). Bak så ut til ønsket form (denne deigen funker til det meste)  Baksten etterheves så i ca 30 minutter. Pensles med egg om du ønsker, og dryss over topping som sesamfrø hvis du for eksempel har laget hamburgerbrød.  Stekes på 240 C i 10-12 minutter