Ekstra grove eltefrie rundstykker

På travle hverdager er det stor hjelp å ha et utvalg god bakst i fryseren. Disse rundstykkene blir faktisk nesten bedre når de har vært fryst - og får noen minutter i ovnen. De er perfekt å ha i matboksen og geniale å varme opp om en venninne kommer innom på lunsj eller om familien skal ha litt kveldsmat.  Denne oppskriften er garantert den jeg har brukt flest ganger hjemme hos oss.  

Dette trenger du:
7 dl sammalt grov hvete
5 dl hvetemel
1 dl kruskakli
2 dl linfrø
1 dl solsikkekjerner
1 dl havregryn
2 ts salt
8 dl lunkent vann
3 ss olivenolje
1 pk gjær
1 ss honning
125 gram yoghurt naturell

Slik gjør du:
Bland sammen de tørre ingrediensene. Rør ut gjæren i det lunkede vannet og tilsett så olje, honning og yoghurt i gjærblandingen.  Bland det hele sammen enten for hånd eller med kjøkkenmaskin.  Hev deigen i ca 40 -60 minutter

Deigen blir ganske klissete, så når jeg nå lager rundstykker bruker jeg to skjeer for å legge deig i passende størrelse på bakepapir. Denne deigen gir ca 20 rundstykker.

Etterheves på brett i ca 20 minutter. Rundstykkene pensles med egg før du strør over solsikkefrø eller gresskarkjerner.

Stekes på 225 grader i ca 20 minutter. Avkjøles på rist.