Asiatisk kikertgryte

En god og mettende vegetargryte med mange gode smaker!

Denne kikertgryten er perfekt hvis du ønsker å spise litt mindre kjøtt. Eller rett og slett hvis du bare har lyst på noe skikkelig godt.

Denne kikertgryten er perfekt hvis du ønsker å spise litt mindre kjøtt. Eller rett og slett hvis du bare har lyst på noe skikkelig godt.

Drøm deg bort til Thailand med denne nydelige kikertgryten med smak av kokosmelk, lime og peanøtter!  Du lager den på under 20 minutter, men den smaker som om du har stått mye lenger på kjøkkenet.

Bruk oppskriften under som et utgangspunkt, og ta en titt i kjøleskapet ditt. Her har du nemlig en god mulighet for å bruke opp det du har av grønnsaksrester. Squash kan enkelt byttes ut med brokkoli, og det smaker nydelig med litt chili og koriander hvis du har det.

Server gryten med ris, og hvis du har igjen noen tortillalefser fra fredagstacoen kan du riste dem i ovnen med litt olivenolje og salt så har du det perfekte tilbehøret.

Denne kikertgryten trenger ikke noe kjøtt, men har du noe rester av kylling eller svin som du må spise opp, smaker det veldig godt i. Foto: Familiematblogg

Denne kikertgryten trenger ikke noe kjøtt, men har du noe rester av kylling eller svin som du må spise opp, smaker det veldig godt i. Foto: Familiematblogg

Til 2 personer trenger du:
1,5 boks kikerter
1 gul løk
150 gram søtpotet, i små biter
1/2 squash
1 boks kokosmelk
1 ss rød karripasta
2 vårløk, finhakket
1,5 ss peanøtter
1/2 lime
frisk koriander

Slik gjør du:
Hell væsken av kikertene og skyll dem under kaldt vann i et dørslag.

Stek løken og søtpoteten i olje i en gryte i ca 5 minutter på middels varme. Skru opp temperaturen til maks og stek videre i ett minutts tid, til både løken og søtpoteten har fått litt farge.

Tilsett kokosmelk, karripasta, squash og kikerter og skru ned varmen.

La det surre i ca 5 minutter, til grønnsakene er passe kokt.

Dryss over vårløk, peanøtter og server med båter med lime.

Denne saken er publisert på Plusstid.no