Verdens beste scones med hvit sjokolade

Gratulerer med morsdagen til alle mammaer der ute! Her er barna fra familiematblogg i full sving med å bake scones.  Og dette må man rett og slett kunne kalle verdens beste scones, litt grovere enn vanlig, med naturell yoghurt, brunt sukker og ikke minst hvit sjokolade.....! Har du ennå ikke fått frokost på sengen og synes du egentlig fortjener å bli gjort litt stas på? Hvorfor ikke prøve disse? I en ideell verden skulle du vel sluppet å lage disse selv, men sånn er det jo ikke alltid. Forhåpentligvis har du fått en god kopp kaffe på sengen og muligens også fått sove lenge og da er det ikke så farlig å stå for baksten selv, eller hva? Oppskriften er signert Kolonihagen og er faktisk de aller beste jeg har smakt, virkelig en morsdag verdig.

Du trenger:
460 gram hvetemel
65 gram sammalt spelt
105 gram brunt sukker
45 gram bakepulver
125 gram romtemperert smør
270 gram yoghurt naturell (eller tjukkmelk)
100 gram hvit sjokolade

Slik gjør du det:
Bland sammen hvetemel, speltmel, sukker bakepulver og det tempererte smøret. Når det er godt blandet tilsetter du temperert youghurt og hakket hvit sjokolade. Kjør så alt sammen noen runder med kjøkkenmaskinen på lav hastighet.

Del deigen i tre, klem hvert emne litt flatt ut. Bruk en kniv og skjær hver av dem i fire. Ikke ta dem fra hverandre. Dette kan du gjøre etter at de er stekt. Da er det bare å «brekke» dem forsiktig fra hverandre

Stek sconesene på 200 grader, varmluft i ca 15 minutter (tilse at de er faste i midten)

IMG_3503.JPG