Høstens beste pizza

Det blir sjelden feil med pizza. For tiden er denne vår favoritt. Smaksrik hvitløkssaus i kombinasjon med sopp, parmesan, rødløk, og ja, hvorfor ikke toppe det hele med litt trøffelolje?

Du trenger :
Pizzabunn, oppskrift finner du her
0,5 dl hvit pizzasaus, oppskrift finner du her
50 gram sopp etter ønske, gjerne steinsopp.
30 gram revet cheddar
0,5 rødløk
sort pepper
30 gram parmesan
fersk timian
trøffelolje
evt noen skiver spekeskinke

Slik gjør du:
Skru på ovnen på maks varme. Hvis du har en pizzastein legger du den inn i ovnen med en gang slik at den får tid til å bli gjennomvarm. 

Kjevl ut en pizzadeig. Jeg pleier å kjevle den ut på et melet underlag på benken før jeg flytter den over på et bakepapir. Ha på et tynt lag med den hvite sausen.  Del soppen og rødløken i tynne skiver før du sprer det utover pizzaen. Ha deretter på revet cheddarost, spekeskinke om du ønsker det - og noen gode dryss med nykvernet sort pepper.  Jeg bruker en tynn skjærefjøl med skaft for å få pizzaen inn på steinplaten i ovnen. Etter et minutt tar jeg bakepapiret ut. 

Stek så pizzaen på full varme midt i ovnen.  Jeg pleier å steke pizzaen i 6-7 minutter i min ovn, men her vil det variere med type ovn så følg med underveis slik at den ikke brenner seg. 

Ta den ut av ovnen når den er ferdigstekt. Så skal pizzaen etterpreppes. Dryss over revet parmesan, fersk timian og noen gode klatter med den hvite pizzasausen. Og om du har litt trøffelolje kan du med fordel ringle over noen dråper;)

God pizza og god helg!


Denne saken er publisert på plusstid.no