Den beste pizzadeigen

Har du en god oppskrift på pizza-deig?  Hvis ikke burde du skrive opp denne i kokeboken din.  Oppskriften kommer fra Jan Vardøens pizzabok «Pizza paradiso» og det er en oppskrift som aldri svikter. Trofast og god, med alltid samme gode resultat. Det aller beste utgangspunktet for en fantastisk italiensk pizza!

Til fire pizzabunner trenger du:
3 dl lunkent vann
0,5 dl olivenolje
ca 1/8 pakke fersk gjær (evt 1,5 gram tørrgjær)
0,5 ss hvitt sukker
500 gram tipo 00 mel ( evt. hvetemel)
0,5 ss salt

Slik gjør du det:
Bland sammen vann, olivenolje, gjær og sukker. Kjør dette i kjøkkenmaskin med eltekrok i ca 3 minutter. Ha i mel og salt. Elt så deigen videre i ca 15 minutter på lav hastighet.

Ha deigen på et godt melet bakebord og la den hvile i 20 min. Del deigen inn i fire. Lag fire boller  som du legger på et oljet bakebrett. La så deigen stå i romtemperatur i 2-3 timer. Når deigen har fått dobbel størrelse kan de oppbevares i kjøleskap frem til bruk.  Deigen kan gjerne lages dagen før for så kaldheves i kjøleskapet natten over. Hvis du vil heve pizzadeigen raskere, kan du doble mengden gjær uten at det er noen krise. Da slipper du unna med å heve en times tid. 

Lag gjerne dobbel porsjon når du først er i gang. Deigen kan oppbevares i kjøleskap et par dager, og hvis du får noe deig til overs kan du bruke den til å lage langpannebrød av den.  Evt kan deigene kjevles ut til pizzabunner og halvstekes. Det er veldig deilig å ha noen pizzabunner klar i frysern en travel ettermiddag hvor middagen helst skulle vært på bordet idet du kommer inn av døren.