Fredagspizza

Fredag er ofte den beste dagen i uken. Alle kommer hjem slitne og daffe etter en lang uke og er klare for å slappe av og kose seg.  Jeg husker det fortsatt fra jeg var liten, den forventningen jeg alltid hadde til hva godt vi skulle spise til fredagskosen.  Her i huset lander vi ofte på pizza. Vi ønsker ikke bruke så lang tid på kjøkkenet samtidig som vi gjerne vil ha noe godt. Denne pizzaen med rødløk, mozzarella og spekeskinke fra Lise Finckenhagens bok «Fredag hele uken» er både enkel å lage og fresh på smak. Uten rødløk og basilikum - blir den også veldig godt mottatt hos barna.

Til en pizza trenger du:
En italiensk pizzadeig (se egen oppskrift her)
0,5 rødløk
1 liten mozzarella
4-6 skiver spekeskinke
4 cherrytomater
basilikumblader
olivenolje
salt og pepper.

Slik gjør du:
Kjevl deigen ut på et melet bakebord.  Dekk så pizzadeigen med rødløk som du har skjært så tynt som du klarer. Drypp over litt olivenolje før du krydrer med salt og pepper. Riv mozzarellaen og fordel den utover pizzaen. 

Stek pizzaen på 250 grader i ca 8 minutter. Bruk gjerne en pizzastein i ovnen.

Når pizzaen er stekt legger du på spekeskinken, cherrytomatene som du har delt opp -  og basilikumblader.

Om du har stusset over at denne pizzaen ikke har noe saus - er det helt riktig! Mozarellaen er med å gi den fuktigheten den trenger. Resulatetet blir en lett fresh pizza, uten for mye fuktighet.

Ha en deilig kveld!