Stekt sopp på pannebrød med hvitløksdressing og potetgull

Det er fortsatt sopp i skogen og det er lite som er så snadder som pannestekt sopp etter å ha vært på sopptur og funnet sine egne kantareller eller annen spiselig sopp. Skogstur med barn pleier imidlertid ofte å resultere i en relativt tom kurv, så vi må stort sett ta til takke med noe av den deilige soppen som finnes i butikken nå.  Uansett om soppen kommer direkte fra skogen eller om den har vært en tur innom butikken, smørstekes den sammen med hvitløk og sjalottløk. Deretter legges det på et pannebrød (en grillet brødskive funker også utmerket) og toppes med urter, hvitløksdressing og sprøtt sørlandschips.  Barna her er ikke så begeistret for sopp, så  jeg pleier å steke et egg til dem. Potetgull på toppen vil derimot alle ha:)

IMG_5702.jpg

Du trenger:
Pannebrød , evnt et godt brød

ca 600 gram renset sopp
2 - 4 hvitløksfedd
1 sjalottløk
smør til steking
finhakket gressløk
finhakket persille
hvitløksdressing, oppskrift finner du her
Salt og pepper
Potetgull av typen sørlandschips

Slik gjør du:

Del opp soppen i mindre biter, finhakk hvitløk og sjalottløk før du steker dette sammen i godt med smør. Smak til med salt og pepper. Tilsett de hakkede urtene. Server soppen med pannebrød eller godt brød, hvitløksdressing og potetgull som kan knuses på toppen.

IMG_5706.jpg