Grove pølsebrød

Pølser er uten tvil det som oftest serveres når barn samles. Pølser til bursdag, pølser på tur, pølser til 17 mai. Vi griller, koker, steker pølser - ja, vi putter til og med pølser på termos. Dette skal egentlig ikke handle om pølser og hvorfor i alle dager dette så hyppig serveres til barn? Nei, dette skal handle om hva vi serverer pølsene i. For når man først skal servere pølser er det ganske mye bedre å servere dem i hjemmebakte pølsebrød. Baker du dem litt grove gjør det pølsemiddagen hakket sunnere i tillegg til at det metter mer og smaker bedre. 

Til ca 12 pølsebrød trenger du:
350 gram hvetemel
75 gram sammalt hvete, finmalt
3 dl melk
30 gram temperert meierismør
0, 5 ts salt
0, 25 gram fersk gjær ( eller en halv pose tørrgjær)
Melk til pensling
Evt. strø over sesamfrø

Slik gjør du det:
Bland alle de tørre ingrediensene, ha i den lunkne melken. Bruker du fersk gjær rører du dette ut i melken før den tilsettes de tørre ingrediensene. Ha tilslutt i det tempererte smøret. Elt dette i en kjøkkenmaskin med eltekrok i ca 15 minutter.

Dekk så bakebollen med plast og la den heve på et lunt sted i ca 1 time. Ha deigen på et melet bakebord og del deigen i ca 12 deler. Rull ut som boller som du igjen former til avlange pølsebrød. La de etterheve under et kjøkkenhåndkle i ca 40 minutter. Pensle med melk og strø over sesamfrø hvis du ønsker det. 

Stekes på 225 grader - midt i ovnen i ca 10 minutter til de er gyldne og fine. Avkjøles på rist.

Disse kan fint fryses. De tines da på benken og varmes noen minutter på 175 grader varmluft rett før servering.