Kjøttbolle-sandwich

Forrige helg testet vi noe nytt. Vi byttet ut pølsene med kjøttboller og lagde en kjøttbolle-sandwich.  Kjøttbollene lagde jeg i tomatsaus, noe som gjorde dem saftige og ga masse smak. Jeg bakte grove pølsebrød som vi anrettet kjøttbollene i, sammen med salat, rødløk, basilikum og parmesan.Vi voksne hadde Sriracha-hvitløksdressing over, noe som ga denne retten det lille ekstra. Barna droppet rødløken og dressingen, men spiste kjøttboller, brød og parmesan. Det ble en suksess, både hos store og små. Fordelen med kjøttboller fremfor pølser er ikke bare at det er litt sunnere, du vet hva det inneholder og du kan smakstilsette med det du ønsker. Det er garantert ikke siste gang pølsene blir erstattet med kjøttboller hjemme hos oss for dette var GODT!:) God helg!

Til KJØTTBOLLENE (ca 20 stk) trenger du: 
600 gram kjøttdeig
0,5 dl loff eller brød
1 dl melk
1 løk
3 hvitløksfedd
50 gram revet parmesan
1 dl kjøttkraft
1 boks hakkede hermetiske tomater
litt sukker
salt og pepper
litt sukker
fersk basilikum
olivenolje

Slik gjør du det:
Bland sammen brød og melk og la det trekke i ca 10 minutter. Finhakk løk og hvitløk før du blander det sammen med kjøttdeigen, revet parmesan og det myke, våte brødet. Rør det hele godt sammen. Tilsett tilslutt salt og pepper.

Form kjøttbollene, dette er greit å gjøre med en spiseskje som du dypper i vann. Brun så kjøttbollene i olje. Når de er ferdig has de over i en bolle.

Kok ut pannen med kjøttkraften, og la det koke inn til ca 1/3 av opprinnelig mengde. Tilsett tomatene, kok opp og smak til med sukker, salt og pepper. Du kan evt tilsette litt knust tørket chili eller cayennepepper om du ønsker en litt sterkere tomatsaus. Ha kjøttbollene tilbake i sausen og la dem småkoke i ca 15 minutter.

Når kjøttbollene er ferdig kan du anrette dem i pølsebrød til små sandwicher. Oppskrift på grove pølsebrød finner du herPølsebrødet deler du i to før du legger på litt salat, kjøttboller (pass på å få med litt saus, da det sitter mye god smak der!) høvlet parmesan og fersk basilikum.

Topp det hele med Sriracha/hvitløks dressing som du lager ved å blande 2 dl rømme med 1-2 finhakkede hvitløksfedd. Over har du litt sriracha saus som du blander inn, mengden avhenger av hvor sterk du ønsker dressingen, så smak deg frem. Srirachasaus får du tak i på Kiwi, Meny og ellers i de aller fleste grønnsaksbutikker. 

Skal du ha kjøttbolle-sandwich til middag er det godt med ovnsbakte poteter eller søtpoteter til.


*Oppskriften på kjøttbollene er hentet fra Lise Finckenhagens bok: "Fredag hele uka"