Bananis på pinne

Har du prøvd å lage bananis på pinne? Strengt tatt er det egentlig ikke en is, det er enkelt og greit en banan som er rullet i mørk sjokolade og toppet med ditt favorittstrø før den er lagt i fryseren. Jeg har sett det flere ganger og tenkt at dette må jeg prøve. Og når jeg først fikk lagd det, kunne jeg ikke skjønne hvorfor jeg ikke har laget det før?! Det er jo helt genialt! En perfekt dessert når vi har venner på besøk, barna har venner på besøk, eller hva med neste gang minsten har bursdag og du må vri hodet ditt for å finne sunne alternativer å sende med i barnehagen? Topper du disse med non-stop eller tutti-frutti blir det garantert et fornøyd bursdagsbarn.

IMG_2229.jpg

Du trenger
bananer
kokesjokolade
topping (her kan dere bruke det dere har og liker som: cashew-nøtter, kokos, tutti-frutti, nonstop og med spiselige øyne blir jo banan isen ekstra morsom)

Slik gjør du:
Smelt sjokoladen i et vannbad - langsomt på middels til svak varme. Del så bananen i to eller tre - avhengig av hvor stor du vil ha isen. Stikk bananene på en pinne. Sushipinner er geniale til dette. Vend bananen først i den smeltede sjokoladen så i valgt topping. Her er det veldig gøy for barna å være med . Jentene og jeg pleier å ha samlebånd her - jeg setter på pinnen så, vender de i sjokolade og er hun toppingansvarlig. Veldig populært.

Legges så i fryseren og er spiseklare etter et par timer. Har de ligget lenge i frysen, er de litt harde med engang så da er det lurt å vente noen minutter før de serveres.

IMG_2220.jpg