Frukt- og grønnsaksfat med 3 dipper

Det er ikke noe problem å få i seg 5 om dagen når man får frukt og grønnsaker kuttet opp og servert på denne måten! Barna spiser og spiser, og det gjør jammen vi voksne også. Det er jo så godt. Da jeg hadde besøk av barselgruppen sist uke, serverte jeg dette. Perfekt for små barnehender med biter som kan holdes selv og små munner som får smake nye smaker. Jeg måtte lage en ny runde til Anna da hun kom hjem fra barnehagen og var skrubbsulten og grinete. På de dagene er oppkuttede grønnsaker genialt. Når jeg setter grønnsakene på bordet, så kan de små spise mens jeg lager resten av middagen. Det roer ikke bare ned blodsukkeret og sikrer barnas inntak av grønt, men sørger for en litt roligere ettermiddag for min del også. Den oppkuttende frukten sparer jeg da til dessert slik at de ikke spiser seg mett på det før middag. På dager som denne hvor jeg sprudlet over av energi og pågangsmot ((;)) tryllet jeg frem disse dippene også.  Med stor suksess. 

Hvitløk- og paprikadipp
2 dl rømme
1fedd presset hvitløk
2 ts paprikapulver

Sitrondipp
2 dl vaniljekesam
2 ts finrevet sitronskall

Blåbærdipp
2 dl yoghurt naturell
0,5 dl blåbær (du kan godt bruke frosne)
1 ss melis

Slik gjør du:
Når du lager paprika og sitrondipp blander du ingrediensene sammen. Mens blåbærdippen kjører du sammen med en stavmikser.

Dippene kan fint lages klart før servering. Hvitløk- og paprikadipp passer best til grønnsaker, mens de andre to passer godt til frukt. Om du skal lage alle tre og ikke vil kjøpe inn både rømme, yoghurt og kesam, kan du fint erstatte rømme og yoghurt med vanlig kesam (ikke vanilje). Det går fint både til søte og salte dipper. Du kan da tilsette litt vaniljesukker i sitrondippen.