Myke VÅRruller

Disse friske, myke vårrullene med masse smak fortjener virkelig forstavelsen VÅR. Med masse grønt, og gode smaker i ulike og spennende kombinasjoner gir de oss akkurat den vårstemningen vi er ute etter i disse dager (særlig når værgudene åpenbart er på andre tanker). Disse vårrullene tilberedes uten fritering, noe som gjør dette til sunn kosemat. Vårrullene kan gjøres klar i forkant, men vi har valgt å servere det slik at alle kan lage sine egne ruller ved bordet.  Alle kan dermed fylle sin vårrull med sitt favorittinnhold. Samtidig sparer dette kokken for endel monteringsarbeid - som du heller kan bruke på å kose deg med gjestene.  

Om du syntes rullingen er litt vanskelig eller rett og slett ikke helt liker konsistensen (familiematblogg sin yngre garde, var nemlig relativt skeptiske) kan rispapiret med fordel byttes ut med kinesiske pannekaker.  Som finale på denne middagen kan vi virkelig anbefale en frisk og syrlig lime- og kokosis. Se oppskrift her. Den gjør måltidet komplett. La deg inspirere og inviter gode venner til en vårrull-kveld!

Dette trenger du til Hoi sin-dipp: 
1 dl hoi sin-saus
1 ss fishsause
1 ss Ketjap manis (søt soya)
1 ts sesamolje
1 dl vann
1 ts revet fersk ingefær
1 fedd finhakket hvitløk
2 ss frisk koriander
2 ss hakkede peanøtter
1 ss limesaft

Til chili - dipp trenger du:
en halv finhakket rød chili
saften av 1 lime
0,5 dl soyasaus
2 ts sesamolje

Her er noe av det vi syntes er godt å fylle vårrullene med:
1 - 2 gulrøtter i tynne strimler
0,5 agurk i tynne strimler
3 vårløk
2 dl ristet sesamfrø
100 gram spirer (vi brukte alfaspirer)
300 gram ferske reker
300-400 gram kyllingfilet
150 g risvermicelli (asiatiske nudler)
ristede peanøtter
fersk mynte
fersk koriander
ca 20 ark rispapir

Slik gjør du:
Bland sammen dippene først. La de stå litt slik at smakene får satt seg. 

Del kyllingen i strimler/biter og stek i litt olje på sterk varme.  Løft ut og la den renne av seg/hvile på et tørkepapir. Rens rekene. Del og kutt opp grønnsakene, rist sesamfrø og peanøtter og ha det og resten av ingrediensene i ulike serveringsskåler. Kok risnudlene etter anvisning på pakken

Så er det klart for servering. Hvis alle skal lage sine egne våruller ved bordet bør du ha et par skåler med kaldt vann på bordet og et fuktet kjøkkenhåndkle til hver. Når vårrullene skal monteres legges rispapiret i kaldt vann. Vent til de begynner å bli myke før du tar de opp. La de renne av seg, før de legges på det fuktige kjøkkenhåndkle.

Fordel så ønsket fyll i midten av rispapiret. Ha litt dipp over fyllet. La det være igjen litt plass på hver side av fyllet. Brett så kantene inn over fyllet. Rull sammen til en tett og fin rull.

Skal vårrullene lages klar før servering og ikke ved bordet kan de oppbevares under et fuktig håndkle slik at de ikke tørker ut.