Små pannekaker med bygg og bær

Her i huset går det stort sett i havregrøt til frokost på vinterstid og naturell yoghurt med hjemmelaget müsli og bær når våren kommer. Men i helgene er det hyggelig å lage en litt annerledes frokost, og den siste tiden har disse små pannekakene vært veldig populære her i huset. Denne oppskriften som er hentet fra Geitmyra inneholder både havregryn og kefir, stekes i tørr panne og inneholder bare en spiseskje med rørsukker. Dermed føles de faktisk som frokost og ikke som dessert.  Supergodt med friske bær og yoghurt, og kanskje litt lønnesirup på... De er dessuten supre å legge i matpakken hvis du har noe røre til overs når uken begynner igjen. 

Dette trenger du: 
1,5 dl siktet hvete eller speltmel
1,5 dl byggmel
1 ts bakepulver
en klype salt
1 ss rørsukker
2 egg
2,5 dl kefir
6 ss solsikkeolje
2 dl blåbær eller andre bær

Slik gjør du:
Ha alle de tørre ingrediensene i en bolle. Knekk i egg, ha i kefir og olje og rør til du har en jevn og fin røre. La røren hvile i ca 15 minutter. 

Sett en stekepanne på litt over middels varme og ha i en stor spiseskje røre. Du skal ha plass til 4 pannekaker om gangen i pannen. Når du ser det kommer bobler på overflaten av pannekaken, kan du ha på noen friske blåbær eller bringebær før du snur pannekaken og steker dem ferdig. 

Server pannekakene til frokost med frukt og  yoghurt naturell. Du kan også ha litt flytende honning eller lønnesirup på. 


Denne saken er publisert på plusstid.no