Barnevennlig cæsarsalat

Cæsarsalat er en av verdens mest spiste salater og det er ikke rart. Det er jo så godt! Opprinnelig består cæsarsalat av salat, dressing, parmesan og krutonger. I vår variant har vi i tillegg med kyllingfilet, sprøtt bacon, tomater og smuldret egg. Supergodt og godt egnet som en fullverdig middag. Jeg vet ikke hvordan deres små stiller seg til salater?  Anna er skeptisk, for å si det mildt. Men etterhvert har jeg skjønt to ting: Nr 1.  Jeg kaller aldri middagen for salat. Jeg sier kylling med, bacon, parmesan, tomat osv. Nr. 2. Jeg legger opp tingene hver for seg til barna før jeg blander det sammen til oss voksne. Barn liker jo stort  sett alle elementene i denne salaten, så lenge de ikke er blandet. Konklusjonen er at alle blir fornøyde og alle spiser salat til middag, selv om ikke alle vet at de gjør det. Gi det et forsøk, kanskje det funker hos dere også?

Du trenger til SALATEN
Hjertesalat eller romanosalat (2 hoder)
2 store kyllingfileter
2 fedd hvitløk
100 gram bacon
2 store eller 4 små tomater
50 gram parmesan
2 hardkokte egg
smør
olivenolje
salt
pepper
4 skiver brød til krutongene

Du trenger til CÆSARSALAT-DRESSINGEN
2 eggeplommer
1 ts dijonsennep
2 fedd hvitløk
2 finhakkede ansjos
saften av en halv sitron
1 dl solsikkeolje
salt
kajennepepper

Slik lager du CÆSARDRESSINGEN
Ha eggeplommene, sennep, hvitløk og ansjos i en bolle. Visp dette sammen. Det er viktig at alt er romtemperert. Visp oljen inn i blandingen i en tynn stråle. Smak til med sitron, salt og kajennepepper (dette  er samme fremgangsmåte som hjemmelaget majones).

Slik lager du CÆSARSALATEN
Først ville jeg satt på ovnen og gjort klar krutonger - oppskriften på hjemmelagde krutonger finner du her. (her har jeg brukt grovt brød- for å gjøre salaten så sunn som mulig)

Krydre så kyllingfiletene med salt og pepper. Stek dem i en varm stekepanne med smør, olivenolje og to fedd hvitløk. Stekes ca i 8-10 minutter på hver side. Pass på at de er gjennomstekt.

Stek baconet i en tørr, varm panne til det blir sprøtt. La det renne av seg på kjøkkenpapir. Vask så salaten og del den opp i biter før du deler opp tomatene. 

Vend så salaten i dressingen.  Skjær kyllingfilet i biter eller skiver. Anrett salaten på tallerkener. Fordel kylling, krutonger, bacon, tomater og parmesan over. Gni kokte egg gjennom en sil og dryss over salaten. Avslutt med noen runder med pepperkverna.