Hjemmelagde krutonger

Det er vår og vi har lyst på lett og sunn mat som supper og salater. Det eneste problemet med både supper og salater er at det er så utrolig godt med ferskt, godt brød med smør ved siden av. Og da blir det plutselig ikke så lett og sunt lenger, i hvertfall ikke da det fort blir både to og tre skiver.  Men har du gode krutonger er ikke behovet for å servere brød ved siden av så stort. Og mengden brød man får i seg blir betraktelig mindre. Jeg lager ofte krutonger av relativt grovt brød. Har vi tørt brød liggende kaster jeg det aldri. Jeg deler det opp i biter og fryser det ned.  Et perfekt utgangspunkt for hjemmelagede krutonger.

Du trenger:
brød, eller loff alt etter hva du har og hvor grove krutonger du ønsker
olivenolje
maldonsalt

Slik gjør du det:
Sett ovnen på 150 grader. Del opp brødet i terninger, eller ta opp det du allerede har i frysen. Legg brødet i en plastpose. Hell på en god slump med olje og strø over salt. Rist litt på posen slik at brødet, oljen og saltet blander seg. Stek i ca 25-30 minutter. Om krutongene ikke er sprø nok kan du sette ovnen på varmluft og riste dem videre på 90-100 grader til de er helt sprø.

Et lite tips; hvis du har små barn kan du skjære noen av brødbitene i litt større biter. Dropp saltet på disse og følg ellers fremgangsmåten over.   Perfekt for småtasser som klør i tennene - og alltid stas med noe de kan holde selv.