Ole Brumm-bolle

Da verdens klokeste bjørn, vår alles kjære Ole Brumm, ble spurt om han ville ha honning eller melk til brødskiven - svarte han : «Ja takk, begge deler».  Og det sier vi også. Riktignok ikke til melk og honning - men til vaniljekrem og kanelsmør. Med kanelsmør i svingene og et senter av vaniljekrem er dette med all beskjedenhet faktisk den beste bollen vi har smakt.

Til ca 24 boller trenger du :
1 kg hvetemel
6 dl melk (lunken)
50 gram gjær
175 gram sukker
2 ts kardemomme
1 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
1 egg
160 gram meierismør i terninger

Kanelfyll til svingene:
100 gram smør (temperert)
3 ss sukker
1,5 ss kanel

Vaniljekrem:
( 250 -300 gram)- kjøp eller lag selv, oppskrift finner du her.

Slik gjør du det:
Bruk en kjøkkenmaskin med eltekrok. Bland egget med de tørre ingrediensene. Ha i den lunkne melken hvor du har rørt ut gjæren. Elt dette i 10 minutter. Ha så i smøret litt og litt mens deigen elter. Elt så videre i ca 10 minutter etter at smøret er tilsatt. Du har nå en seig og smidig deig

Dekk deigen med et håndkle eller plast og la den heve i ca 1, 5 timer på et lunt sted. Mens deigen hever kan du lage kanelfyllet og vaniljekremen (om du lager denne selv) Kanelfyllet lager du ved å røre sammen det myke smøret med sukker og kanel.

Når deigen er ferdig hevet har du den over på et melet underlag. Kjevl deigen ut til en rektangulær leiv. Fordel kanelfyllet utover leiven. La det være igjen en kant øverst. Rull så deigen til en jevn fast pølse. Begynn nederst på langsiden.

Skjær pølsen opp i 24 like store emner. Legg disse på bakepaprikledde stekebrett. Bruk hendene eller en spisekje og lag en god grop i midten av hver bolle. Her har du så i en toppet spiseskje med vaniljekrem. 

La bollene så etterheve under et kjøkkenhåndkle i ca 30-40 minutter før de stekes på 225 grader i ca 8 minutter. Avkjøl bollene på rist.

Ved servering er det fint og godt å strø litt sukker eller melis over bollene.

God fornøyelse!