Vaniljekrem

Det er lettere enn du tror å lage hjemmelaget vaniljekrem. Mest sannsynlig har du ingrediensene hjemme allerede og med minimal innsats får du en fantastisk krem som faktisk smaker vanilje. I morgen er det fastelavnssøndag og da får du oppskrift på verdens beste fastelavensboller på bloggen. Og ja (!) - det er fastelavnsboller med vaniljekrem, så du kan først som sist lage denne kremen i dag.

Du trenger:
4 + 1 dl melk
40 gram smør
100 gram sukker
1 vaniljestang
1 egg
35 gram maisenna

Slik gjør du det:
Ha 4 dl melk, smør, sukker og vaniljestangen (skrap ut frøene og ha både stang og frø oppi) i en kjele. Kok dette opp på middels varme.

Bland sammen egg, 1 dl melk og maisenna i en bolle.  Sil så den den varme vaniljeblandingen direkte over egg & maisennablandingen og rør godt rundt. Hell så alt tilbake i kjelen og kok forsiktig opp. Her er det viktig å røre hele tiden så kremen ikke svir seg eller får klumper.

Når blandingen er kokt opp helles den tilbake i bollen. Legg plastfolie over og avkjøl bollen i et kaldt vannbad. Kremen blir tykkere når den avkjøles så ikke bli bekymret om du synes den virker litt tynn.

Oppskriften er hentet fra den fantastiske kokeboken «Godt brød».