Fastelavnsboller med vaniljekrem

Det finnes fastelavnsboller. Også finnes det FASTELAVNSBOLLER!

Vi lagde disse for første gang i fjor og ble da skjønt enig om at vi aldri kom til å lage de tradisjonelle fastelavnsbollene med syltetøy og krem igjen. For hvorfor skal man egentlig det når man kan lage disse bollene med en fantastisk god og luftig vaniljekrem som gjør at du bare har lyst på en til - og en til - framfor å gå rett i seng? Deigen vi har brukt her er spesielt lett å jobbe med, og er perfekt for små barnehender som vil hjelpe til. 

Du trenger:
1 kg hvetemel
6 dl melk (lunken)
50 gram gjær
175 gram sukker
2 ts kardemomme
1 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
1 egg
160 gram smør i terninger

Fyll:
3 dl vaniljekrem (se oppskrift her)
3 dl kremfløte

Melisdryss

Slik gjør du det:
Bruk en kjøkkenmaskin med eltekrok. Bland egget med de tørre ingrediensene. Ha i den lunkne melken hvor du har rørt ut gjæren. Elt dette i 10 minutter. Ha så i smøret litt og litt mens deigen elter. Elt så i ca 10 minutter etter at smøret er tilsatt. Du har nå en seig og smidig deig.

Dekk deigen med et håndkle eller plast og la den heve i ca 1,5 timer på et lunt sted. Bak så ut bollene og legg dem på et bakepapirkledd brett. La så bollene etterheve i 30-40 minutter.

Pensle bollene med melk før de stekes på 225 grader i ca 8 minutter. Avkjøl bollene på rist.

Pisk kremfløten til ønsket konsistens og bland så forsiktig inn vaniljekremen. 

Når bollene er avkjølt deler du dem i to. Ha på kremblandingen på underdelen. Legg på lokket og strø et lett melisdryss over bollene. 

Deretter gjenstår det bare å hive innpå og ha en nydelig fastelaven:)