Pizzasnurrer med smøreost

Har du prøvd smøreost i pizzasnurrene? Smøreosten er en fullgod erstatning for tomatsausen og gir snurrene en mildere og rundere smak. Pizzasnurrer er perfekt å ha i fryseren for så å ta opp når dere skal i svømmehallen eller på dans etter barnehagen, når barna skal ha noe godt foran barne-tv, når dere skal kjøre langtur, eller de dagene nista bare skal være litt ekstra god. Lag dobbel porsjon og legg i fryseren, du kommer til å bli så glad når du kommer på at du har en pose liggende! 

Til ca 24 eller 32 små pizzasnurrer trenger du:
350 gram hvetemel
75 gram sammalt hvete, finmalt
3 dl melk
1 egg
30 gram temperert meierismør
0, 5 ts salt
0, 25 gram fersk gjær ( eller en halv pose tørrgjær)
evt melk eller egg til pensling

Fyll: 
100 g Kavli Baconost (litt over 1/2 tube)
100 gram revet parmesan
4 skiver spekeskinke i små biter
oregano
evt annet ønsket fyll

Slik gjør du:
Bland alle de tørre ingrediensene. Ha i den lunkne melken. Bruker du fersk gjær rører du dette ut i melken før den tilsettes de tørre ingrediensene. Ha tilslutt i egget og det tempererte smøret. Elt dette i en kjøkkenmaskin med eltekrok i ca 15 minutter. Dekk så bakebollen med plast og la den heve på et lunt sted i ca 1 time.

Del så deigen i to. Kjevl deretter ut til et rektangel. Smør baconost over deigen. Ha så over revet parmesan og spekeskinke i biterfør du til sist drysser over tørket oregano. Rull sammen til en pølse og skjær hver av de to pølsene i 12 deler. 

Stekes på 210 grader i ca 12-13 minutter. Avkjøl på rist.

 

Dette innlegget er skrevet som en del av vårt samarbeid med Kavli, som blant annet forhandler baconost, skinkeost og gulost på tube. Kavlis smøreoster får du tak i alle dagligvarebutikker.