polarbrød

Polarbrød er en kjent favoritt hos våre små. Å lage polarbrød selv er enklere enn du tror og det er dessuten en fin ting å ta med barna på.  De er supre å oppbevare i fryseren, for så å ta opp det antallet du trenger til blant annet niste når du innser (gjerne litt for sent) at dere er tom for brød. At de hjembakte polarbrødene er fri for en rekke tilsetningsstoffer i forhold til dem du kjøper på butikken er jo også et stort pluss.

Du trenger:
400 gram fint sammalt mel
400 gram hvetemel
150 gram havremel evt havregryn
En halv pose tørrgjær (eller 1/4 pakke fersk)
3 dl vann
3, 5 dl melk
1 ts sukker
1 ts salt
1 dl nøytral olje

Slik gjør du :
Ha alt det tørre i en bakebolle inkludert tørrgjær om du bruker det- bruker du fersk tilsetter du det i melken og vannet som du varmer opp til ca 25 grader. Ha så i oljen. Kjør dette på lav hastighet til alt er godt blandet - du kan så øke hastigheten litt og elte deigen i ca 10 minutter. Hev deigen 1 time.

Del så deigen i ca 24 deler. Disse ruller du til boller, bollene kjevles så ut til de er o,5 cm tykke. Legg brødene på en stekeplate med bakepapir. Prikk brødene med en spisepinne eller lignenede. Dette er en perfekt jobb for barna! La de etterheve i ca 15 minutter.

Stekes ved 225 grader i ca 10 minutter. Polarbrødene skal være lett gyldne. Avkjøles på rist. Legg et kjøkkenhånkle over så brødene holder seg myke.

Jeg pleier å fryse ned polarbrød i pakninger på 2-3 stk. Så tar jeg bare opp kvelden før, evt varmer dem (innpakket i aluminiumsfolie) på varmluft 190 grader i 10 minutter på morgenen før jeg smører niste.