Hverdagstaco med kylling

Glem tacofredag - gå for tacomandag i stedet! Nå som ferien går mot slutten gjelder det å forlenge feriefølelsen så lenge som mulig. Bytter du ut kjøttdeigen med kylling får du en sunnere variant som gir deg den perfekte kosematen - midt i uka!

Bytt ut den vanlige kjøttdeigen med kylling for en litt sunnere variant av tacomiddagen og nyt en skikkelig kosekveld midt i uka.

Bytt ut den vanlige kjøttdeigen med kylling for en litt sunnere variant av tacomiddagen og nyt en skikkelig kosekveld midt i uka.

Taco er perfekt familiemat, fordi alle kan velge det de liker best. Bytt gjerne ut den vanlige kjøttdeigen med kylling for en litt sunnere variant av tacomiddagen og nyt en skikkelig kosekveld midt i uka. 

I denne oppskriften bruker vi rå kyllingfilet. Men kyllingtaco er en perfekt måte å bruke opp kyllingrester hvis du har det. Hvis du bruker ferdig stekt, kokt eller grillet kylling, kan du ha olje i pannen, tilsette kyllingen og krydderet direkte i pannen. La det så steke til kyllingen er blitt varm og krydderet er trukket godt inn i kyllingen.

Bilde+22.03.2019%2C+14+43+17-kopi.jpg

For å lage krydret kylling trenger du:
4 stk kyllingfilet
2 ss olivenolje
0,5 ts havsalt
0,5 ts pepper, grovkvernet
2 ts spisskummin
1 ts paprikakrydder
0,5 ts chilikrydder
0,5 ts hvitløkspulver
0,5 ts løkpulver

Tomatsalsa:
4 plommetomater
1 liten chili
1/2 løk
1 ss ketsjup (gjerne Heinz)
limesaft
salt og pepper

Server med:
avokado i skiver
tortillalefser
crispisalat
gresk yoghurt
evt fetaost, revet i små biter


Slik gjør du:
Del kyllingfiletene i mindre biter og legg i en bolle. Tilsett krydder og olivenolje. Bland godt sammen med hendene.

Stek i en panne på middels varme i ca. 5 min (avhengig av størrelsen på bitene) Sett til side.

Lag tomatsalsa: Finhakk tomatene, chilien, løk og koriander. Bland dette sammen, før du rører inn ketsjupen. Smak til med lime, salt og pepper

Dander kyllingkjøttet på på nystekte tortillalefser før du legger på salat, tomatsalsa, avokado og feks fetaost. Topp det hele med litt gresk yoghurt, og server med lime hvis du ønsker det.



Denne saken er publisert på Plusstid.no