Fetakrem med basilikum, ovnsbakte tomater og hvitløk

Nam! Dette er skikkelig snadder! Og det beste av alt? Denne retten krever få råvarer og minimalt med innsats. Like perfekt til lunsj, forrett eller som kveldskos sammen med et glass rosévin. Takk til Gitte og Phillip for en fantastisk oppskrift!  Denne kommer garantert til å stå gjentatte ganger på vårt sommerbord i år!

IMG_4588.jpg

Du trenger:
200 g god fetaost
3-4 ss melk
cherrytomater
5-6 fedd hvitløk
god olivenolje
pepper
basilikum

Godt brød

Slik gjør du:
Sett ovnen på 225 grader . Ha tomatene, og skrellede hvitløksfedd i en ildfast form, ringle over litt god olivenolje. Om cherrytomatene er store, pleier jeg å dele de opp i to eller tre. Bak i ovenen i ca 30 minutter til hvitløken er myk og tomatene har begynt å få litt farge.

Bruk en stavmikser, kjør fetaosten og melken slik at det får en kremaktig konsistens.

Finn frem en fin bolle, ha litt god olivenolje i bunn, legg så på fetakremen, før du har over de bakte tomatene/hvitløken. Ha over basilikum og litt nykvernet sort pepper.

Server med godt brød (f.eks tyrkisk brød, grytebrød eller surdeig) eller ristet brød med godt smør.

IMG_4590.jpg