Julegrøt i stekeovn

Det er noe helt eget med julegrøt. Da vi var barn spiste vi risgrøt hver lørdag, men julegrøten var spesiell. Det var som om spenningen og forventningen til hvem som skulle få mandelen gjorde grøten enda bedre. For hver skje kunne jo innholde den lille, hvite mandelen som gjorde en til julens "vinner".

Det er koselig å føre tradisjonen med julegrøt videre til barna. Men jeg har et problem når det kommer til risgrøt. Den brenner seg alltid! Det henger vel sammen med at jeg ikke er så stor tilhenger av å stå og røre. Jeg har derfor faktisk endt opp med å kjøpe ferdiggrøt og har aldri invitert gjester på julegrøt. Men det var før jeg testet denne oppskriften. 

Risgrøt i stekeovnen eller under dyna! Genialt! Minimalt med innsats, aldri mer brente kjeler eller ferdiggrøt. Prøv det du også. Vi tør nesten å garantere at du aldri mer kommer til å stå og røre i 45 minutter etter å ha prøvd denne oppskriften

Til 4-6 personer trenger du:
1,5 dl risgryn
4 dl vann
1 liter melk (lett eller helmelk)
1 ts salt
1 ts vaniljesukker (gjerne Jacobs vaniljesukker)

Slik gjør du:
Varm opp stekeovnen til 100 grader over- og undervarme.

Ha vann og riskorn i en kjele, la dette småkoke i ca 10 minutter. Ha så i melk, salt og vaniljesukker og gi det hele et oppkok. Sett så på lokk og sett så gryta med lokk inn i stekeovnen på midterste rille. La den stå her i ca 2 timer- og vips, så har du ferdig, serveringsklar og nydelig julegrøt!

Du kan eventuelt følge samme oppskrift som over. Men istedet for å sette kjelen inn i ovnen kan du  pakke inn kjelen i et teppe og sette den under en dyne. Da trenger kjelen 4-5 timer før den er klar. Da er det bare å hente frem kjelen, varme opp og røre rundt - og du har en nydelig julegrøt! 

Uansett hvilken av de to metodene du bruker -  du trenger ikke røre og grøten blir ikke brent:)