Pepperkaker på pinne!

Skal dere bake pepperkaker i helgen? Hvorfor ikke feste pepperkakene på pinner? De blir garantert populære hos barna. Både å lage, pynte og ikke minst spise. Når peppekakene er pyntet som snømenn og reinsdyr og settes frem i et glass kan du være sikker på at de blir spist opp, istedenfor å bli liggende bortgjemt i kakeboksen. 

Du trenger til peppekakene :
150 g smør
2 dl sukker
1 dl sirup
1 dl kremfølte
2 stk nellikspiker
1 ts pepper
1 ts kanel
1 ts ingefær
450 g hvetemel
1 ts bakepulver

melis + nonstopp til pynt. Her har jeg brukt litt blå konditorfarge i melisen, og litt sjokoladesaus til øyne og gevir på reinsdyrene.

Slik gjør du:
Smelt smøret, ha i sukker, sirup og fløte. Ha smørblandingen over i en bolle. Tilsett krydder (nellikspikerne må knuses med morter). Sikt inn mel og bakepulver. Bland det hele sammen til en deig.  Deigen kan med fordel avkjøles noen timer før utbaking - gjerne over natten.

Så er det bare å kjevle ut deigen og trykk ut ønskede former.  For å få peppekakene på pinne  legger du to kaker med samme form oppå hverandre med en pinne i mellom. 

Pepperkakene stekes på 180 grader i ca 8 minutter.

Det er viktig at kakene er helt avkjølt før du rører pinnen. Hvis ikke kan pinnen fort falle ut. 

Så er det det tid for pynting. Bland melis med vann (du kan eventuelt også bruke eggehvite) til ønsket konistens og pynt kakene med det dere måtte ønske.