Hvit gløgg med eple og hylleblomst

Selv om jeg fremdeles får julestemning av både lukten og smaken av Tomtegløgg er jeg litt usikker på om jeg egentlig synes det er noe særlig godt, eller om det bare er nostalgikeren i meg som liker det.... Eplegløgg derimot! Det er noe annet. Ringis Eplegløgg er en klar favoritt, men det er veldig lett og godt å lage varianter av denne på egenhånd. Her får du oppskriften på en fantastisk god, hvit gløgg bestående av eplejuice, hylleblomst og pære. Krydret med ingefær, kardemomme og litt pepper lover jeg deg at dette er en av de beste gløggene du har smakt. Denne gløggen er så mild at også barna liker den, men hvis du er skeptisk kan du sjekke ut vår oppskrift på barnevennlig gløgg som er enda mildere i smaken. 

Du trenger;
5 dl god eplejuice
3 dl vann
2 dl hylleblomstsaft
Saft fra en halv sitron
2 ss brunt rørsukker
1 stjerneanis
3 hele sorte pepperkorn
1 kardemommekapsel
3 skiver med fersk ingefær
1 pære
Rosiner 

Slik gjør du:
Ha alle ingrediensene, med unntak av rosiner og pære, i en gryte og kok opp. Ta gryten av varmen og la gløggen trekke i en liten time, slik at krydderne får satt seg skikkelig. 

Sikt gløggen og fjern krydderne før du igjen varmer opp gløggen. Smak til med ingefær og mer sitron hvis du ønsker det.

Ta så gløggen av varmen og hell i kopper. Skjær pæren i små terningen og fordel dem i gløggen sammen med rosinene i det du heller på den varme gløggen. Server med en gang. Helst med en fin juleplate på spilleren. Feks Bugge Wesseltofts nydelige 'It´s snowing om my piano».