Hjemmelaget og ekte vaniljesukker

Har du noen gode venninner du egentlig ikke skal gi en presang til, men som du likevel har lyst til å gi en liten ting? Da har vi et godt tips til deg: Lag hjemmelaget, ekte vaniljesukker! Det tar deg maks et par minutter, det er en gave som mottakeren faktisk har bruk for og kommer til å bli glad for, og ikke minst -  det smaker fantastisk. Hvorfor?  Fordi det faktisk smaker vanilje.  

Tilsetter du bare en ts med ekte vaniljesukker i feks pannekaker, trenger du mindre sukker i røren, fordi ekte vaniljesukker har en naturlig sødme som løfter pannekakene til et nytt nivå. Her har vi laget vaniljesukkeret med hvitt sukker, men det kan fint byttes ut med brunt rørsukker om du foretrekker det. 

Du trenger:
1 vaniljestang (kjøp en som er på glass, vaniljestengene i pose kan være litt tørre) 
200 gram sukker

Slik gjør du:
Del vaniljestangen i små biter. Ha bitene i en foodprocessor. Kjør dem noen få sekunder før du tilsetter sukkeret. Kjør så sukker og vaniljestang sammen en god stund til det er godt blandet.

Sil så blandingen gjennom en sikt for å ta bort eventuelle biter av vaniljestangen. Ha over på koselige (og lufttette) små glass og skriv et hyggelig kort. Og vips så har du en glad, god venn som aldri mer kommer til å kjøpe det syntetiske, hvite pulveret som vi alle har vokst opp med.