Myke bestemorsnipper fra «Husmannskost»

I boken "Husmannskost" kommer Tom Victor Gausdal med denne oppfordringen: 'Om du bare lager en ting fra denne boka, så la det være bestemors snipper!"  Vi tok anbefalingen og kan ikke si vi angrer. For noen snipper! Disse myke bestemorsnippene smaker som en blanding av søt scones og engelsk tekake. Når noen venner blir med hjem etter vinterlek i kulda tenker jeg at snipper servert sammen med en kopp te eller kakao er rimelig perfekt 👌🏼Vi takker Gausdal for anbefalingen:) Og ikke minst takk for en fantastisk kokebok - bedre kokebok i førjulstiden skal du lete lenge etter!

Du trenger:
160 gram sukker
2,5 ts hjortetakksalt
2,5 dl surmelk
100 gram smeltet smør
6 dl mel

Slik gjør du det:
Sett stekeovnen på 170 grader.

Bland godt sammen alle ingrediensene. Ha deigen utover på en stekeplate som du har kledd med bakepapir. Bre den utover til deigen er fingertykk.  Dryss over sukker. Stek kaken i 10 minutter. Ta så den ut og skjær opp slik at du får delt opp deigen i snipper. Stek dem videre i 10-15 minutter, til snippene er lyst gylne.

Bestemorssnippene er absolutt best ferske, men holder seg et par dager i en tett kakeboks.