Eltefrie grove rundstykker

Jeg elsker når jeg tester en ny oppskrift og kjenner at dette kommer til å bli en ny favoritt! Disse grove, eltefrie rundstykkene er utrolig enkle å lage, og smaker kjempegodt! Rør sammen ingrediensene i kveld, og på 1-2-3 har du nydelige rundstykker til frokost i morgen.

IMG_0734.jpeg

Du trenger:
500 g kaldt vann
5 g gjær 
1 ss honning eller sukker 
100 g blandet frø og gryn (jeg bruker ofte solsikkefrø og  havregryn)
150 g sammalt mel
350 g hvetemel
2 ss olivenolje 
10 g salt

Slik gjør du det:
Bland vann og gjær i en bolle. Rør rundt til gjæren er løst opp. Tilsett resten av ingrediensene og rør sammen til du har en litt klissete deig. Dekk bollen med plastfolie evt et lokk om du har det. 

Etter ca 12 timer varmer du opp ovnen til 250 grader. Sett så inn en bakeplate, evt en pizzastein om du har det. Sett også en tom bakeplate helt nederst i ovnen. Den skal brukes til å lage damp under stekingen. 

Deigen er ganske klissete, så jeg bruker to spiseskjeer til å former rundstykkene. Rundstykkene legger jeg på et bakepapir. Deretter strør jeg over litt mel og legger et kjøkkenhåndkle over. 

Når ovnen er varm setter jeg inn rundstykkene i ovnen. Hvis du bruker en pizzastein kan du bruke en pizzaspade for å få rundstykkene over på denne og dermed inn i ovnen. Deretter heller jeg litt kokende vann på den nederste platen, slik at det blir damp i ovnen og lukk døren til ovnen. 

Stek så rundstykkene i ca 5-8 minutter på 220 grader, før du tar ut stekeplaten du hadde vann oppi. Øk så temperaturen til 250 og stek rundstykkene i ytterligere 10 minutter. 

Når rundstykkene er ferdig kan de avkjøles på rist og nytes:) 

God frokost!