Ingefær- og kanelkjeks

Adventstiden er tiden for hjemmebakte småkaker og kjeks. I dag skal du få oppskrift på noen deilige sprø, smaksfulle ingefær- og kanelkjeks. Deigen til disse kjeksene kan du fint fryse. Når deigen fortsatt er litt frossen, er den perfekt å skjære opp i tynne skiver før kjeksene legges på brett og stekes. Om dere ikke spiser opp alle selv, er disse fine å pakke i en fin pose for så å gi bort som en hyggelig liten førjulshilsen (gjerne sammen med en god ost!) Du kan også pakke inn en rull med deig og gi bort den som den er. Perfekt for venninnen som ikke er så glad i å bake, men som elsker et kjøkken med lukten av nybakst!

IMG_0289.jpg

Til ca 50 kjeks trenger du:
200 g mykt smør
200 g sukker
1 egg
0,5 dl sirup
300 g hvetemel
2 ts malt ingefær
2 ts kanel
1 ts natron

Slik gjør du det:
Pisk smør og sukker hvitt (pisk gjerne i 10 minutter) Pisk så inn egget og sirupen. Rør inn de tørre ingrediensene. Rull deigen til en pølse i plastfolie.
Legg deigen i kjøleskapet i minst en time, så kan du skjære den i skiver med en kniv. (Deigen kan også fryses, det er da lettest å skjære den før den er helt tint)

Sett ovnen på 180 grader og dekk en stekeplate med bakepapir.
Legg de tynne skivene utover stekeplaten.
Stekes i ca 10 minutter midt i ovnen.
Avkjøles på rist.

IMG_0286.jpg
IMG_0213.jpg