Ristede gresskarkjerner

Ta vare på gresskarkjernene når du bruker gresskar i matlaging. Med litt salt og olje blir de nemlig til nydelig, sprø og sunn snacks, eller perfekt garnityr til både supper og salater.

Gresskarkjerner kan ristes i enten stekepanne eller i ovnen og enkelt forvandles til sprø og smakfull garnityr.

Gresskarkjerner kan ristes i enten stekepanne eller i ovnen og enkelt forvandles til sprø og smakfull garnityr.

Du kan lage ristede gresskarkjerner med gresskarkjerner du kjøper på butikken, men du kan også prøve å lage det neste gang du bruker gresskar i matlagingen og lurer på om du skal kaste kjernene du sitter igjen med etter å ha renset gresskaret.

Hvis du bruker de rå kjernene fra et gresskar, kan det være lurt å bruke litt tid på å plukke ut kjernene fra den trådete massen de ligger i. Deretter skal de kokes litt i salt vann før du går i gang med prosessen å riste dem i ovnen.

De ferdig ristede gresskarkjernene smaker nydelig som garnityr til supper, salater, eller rett og slett som en sunn og god snacks.

I denne oppskriften bruker vi kun salt og olje, men du kan tilsette for eksempel urter eller hvitløk hvis du ønsker mer smak

I denne oppskriften bruker vi kun salt og olje, men du kan tilsette for eksempel urter eller hvitløk hvis du ønsker mer smak

Du trenger:
250 gram gresskarkjerner
2 dl vann
2 ts salt
1 ss solsikke - eller rapsolje / evt smeltet smør

Slik gjør du:
Sett stekeovnen på 180 grader. Skyll gresskarkjernene om du bruker kjerner fra et gresskar du selv har renset. Legg kjernene i en liten gryte. Tilsett vann og salt og kok opp. La det koke i ca 10 minutter.

Sil av vannet og tørk kjernene med et kjøkkenpapir. Fordel gresskarkjernene tynt utover på en stekeplate med bakepapir. Hell over litt olje og vend kjernene i denne.

Stek kjernene til de er blitt lett brune. Dette tar ca 15-25 min. Snu dem av og til.

Avkjøl på kjøkkenpapir.

Denne saken er publisert på Plusstid.no