Små, søte bærboller

Har du prøvd å lage søt pizza før? Søt bolledeig toppet med rømme og bær blir en morsom og utrolig god sommerbakst.

Til ca 24 pizzaboller trenger du :
1 kg hvetemel
6 dl melk (lunken)
50 gram gjær
175 gram sukker
2 ts kardemomme
1 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
1 egg
160 gram meierismør i terninger

Rømme (seter, eller rørosrømme som tåler oppvarming
Blåbær
Bringebær
litt sukker

Slik gjør du det:
Bruk en kjøkkenmaskin med eltekrok. Bland egget med de tørre ingrediensene. Ha i den lunkne melken hvor du har rørt ut gjæren. Elt dette i 10 minutter. Ha så i smøret litt og litt mens deigen elter. Elt så videre i ca 10 minutter etter at smøret er tilsatt. Du har nå en seig og smidig deig

Dekk deigen med et håndkle eller plast og la den heve i ca 1- 1, 5 timer på et lunt sted. Når deigen er ferdig hevet har du den over på et melet underlag. Rull deretter ut bollene til 24 enheter.

Bruk en kevle eller press bollene ned med fingrene til du har små runde pizzadeiger.

La bollene så etterheve under et kjøkkenhåndkle i ca 30-40 minutter før du smører de med et tynt lag med rømmeog har friske bær oppå.  Strø så litt sukker over bærene.

Stek så bollene midt i ovnen på 175 grader i ca 15-20 minutter.