Pizza med pepperoni og blåmuggost

Etter at vi begynte å lage italiensk pizza har vi gjort det til en greie å prøve ut mange forskjellige toppinger i løpet av en kveld. Hvis du lager en porsjon av den utrolig gode pizzadeigen til Jan Vardøen (se oppskrift her) ender man opp med fire tynne pizzadeiger, og det gir muligheter for å eksperimentere med toppingen slik at alle i familien får hver sin favoritt. Ofte lager vi en «Margherita» med tomatsaus, fersk mozzarella og basilikum til de minste, mens de voksne kan eksperimentere med litt andre smaker.  Her skal du få oppskriften på vår soleklare favoritt for tiden. Med pepperoni, løk og en miks av blåmuggost, parmesan og fersk mozzarella får du en saftig pizza med masse smak. Perfekt på en lørdag. Eller fredag. Eller blåmandag for den saks skyld. I det hele tatt. Det blir ikke feil. 

Til en pizza trenger du:
1 porsjon pizzadeig (lager du denne pizzadeigen har du nok til fire små pizzaer)
Rød pizzasaus (oppskrift finner du her)
Pepperoni
Gul løk i skiver
fersk mozzarella, i biter (jeg pleier å bruke ca 1/2 fersk mozzarella pr pizza)
blåmuggost i små biter (jeg pleier å bruke ca 2-3 tynne skiver)
fersk parmesan, i flak
fersk basilikum
1/2 ss god olivenolje

Slik gjør du:
Skru på ovnen på maks varme. Hvis du har en pizzastein legger du den inn i ovnen med en gang slik at den får tid til å bli gjennomvarm. 

Kjevl ut en pizzadeig. Jeg pleier å kjevle den ut på et melet underlag på benken før jeg flytter den over på en bakepapirkledd stekeplate. Da pleier jeg å helle litt olivenolje over deigen og trekke den utover slik at den blir så tynn og stor som mulig (uten at den sprekker). 

Ha på et tynt lag med tomatsaus. Spre biter av blåmuggost og fersk mozzarella over hele bunnen. Legg på pepperoni og gul løk som er skåret i tynne skiver. Bruk et rivjern og riv et tynt lag med parmesan over pizzaen.

Stek pizzaen på full varme midt i ovnen.  Jeg pleier å steke pizzaen i 6-7 minutter i min ovn, men her vil det variere med type ovn så følg med underveis slik at den ikke brenner seg. 

Ta den ut av ovnen når den er ferdigstekt og ha på noen friske, hakkede basilikumblader. Strø noen flak med revet parmesan over og drypp til slutt litt god olivenolje over det hele. 

PS: Ikke glem denne fantastiske pizza-toppingen som gjør det lille ekstra og mere til! 


Denne saken er publisert på plusstid.no