Grove polarbrød

God morgen:) Her skinner solen og i dag blir det tur. Jeg synes det er veldig hyggelig å pakke med sekken og ha med niste på turen. Da trenger vi ikke dra hjem fordi sulten melder seg, og maten smaker så utrolig mye bedre når den spises ute. Etter en lang påskeferie med mye godteri og usunn mat, er jeg kanskje ikke alene om å kjenne på behovet for litt sunnere mat?

Så i dag skal vi bake grove polarbrød. Smurt med godt pålegg er de perfekt å ha med på tur. Polarbrød er en kjent favoritt hos våre små. Å lage polarbrød selv er enklere enn du tror og det er dessuten en fin ting å ta med barna på.  Du skal ikke se bortifra at det å ha med egenbakt niste, fort overskygger skepsisen over at brødet kanskje er litt grovere

Tips! Er planen å grille på turen, er disse små, flate brødene også fine å spise med en fiskekake eller karbonade:)

Polarbrødene som blir til overs er supre å oppbevare i fryseren, for så å ta opp det antallet du trenger til ukens nister når du innser (gjerne litt for sent) at dere er tom for brød. At de hjembakte polarbrødene er fri for en rekke tilsetningsstoffer i forhold til dem du kjøper på butikken er jo også et stort pluss.

IMG_1687.jpg

Du trenger:
400 gram fint sammalt mel
400 gram hvetemel
150 gram havremel evt havregryn
En halv pose tørrgjær (eller 1/4 pakke fersk)
3 dl vann
3 dl melk
4 ss yoghurt naturell
1 ts sukker
1 ts salt
1 dl nøytral olje

Slik gjør du :
Ha alt det tørre i en bakebolle inkludert tørrgjær om du bruker det- bruker du fersk tilsetter du det i melken og vannet som du varmer opp til ca 25 grader. Ha så i oljen og yoghurt naturell. Kjør dette på lav hastighet til alt er godt blandet - du kan så øke hastigheten litt og elte deigen i ca 10 minutter. Tilsett mer mel hvis deigen er veldig klissete. Hev deigen 1 time.

Del så deigen i ca 24 deler. Disse ruller du til boller, bollene kjevles så ut til de er o,5 cm tykke. Legg brødene på en stekeplate med bakepapir. Prikk brødene med en spisepinne eller lignenede. Dette er en perfekt jobb for barna! La de etterheve i ca 15 minutter.

Stekes ved 225 grader i ca 10 minutter. Polarbrødene skal være lett gyldne. Avkjøles på rist. Legg et kjøkkenhånkle over så brødene holder seg myke.

Jeg pleier å fryse ned polarbrød i pakninger på 2-3 stk. Så tar jeg bare opp kvelden før, evt varmer dem (innpakket i aluminiumsfolie) på varmluft 190 grader i 10 minutter på morgenen før jeg smører niste.