Sashimi med eple- og avocadosalat

Da jeg var liten var fiskemiddager det verste jeg visste og det var ikke sjelden jeg ba meg bort til venner på tirsdager da jeg visste det var fisk til middag! Med dagens barn har jeg inntrykk av at dette har forandret seg, mine er hvertfall veldig glad i fisk. Jeg tror ikke det henger sammen med at jeg er er en super fiskekokk, men derimot at fisken tilbredes på en annen måte i dag, og selvfølgelig at det er et større utvalg av god fisk!

Når denne sashimien står på menyen - blir det jubel i stua og det er ingen som vil spise middag noe annet sted enn hjemme. Sashimien serverer jeg med en deilig frisk eple-og avocado salat og kokt ris.

IMG_1734.jpg

Du trenger til sashimi
ca 400 g laks (av god kvalitet - feks salma)
1 lime (skallet og saften)
5 ss soyasaus
1 klype maldonsalt
1 ss fersk ingefær
1 ts finhakket chili
1 finskåret vårløk
3 ss ristede sesamfrø
finhakket koriander
0, 5 dl god olivenolje

Du trenger til eple- og avocadosalat
1 grønt eple
1 - 2 avocado
1 ss olivenolje
1 ss limesaft
0,5 ts sesamolje
3 ts sesamfrø
finhakket koriander

Slik lager du sashimi:
Skjær fisken i så tynne skiver som du kan (jeg pleier noen ganger å legge fisken litt i fryseren før jeg skal skjære den opp, så er det lettere å få tynne, fine skiver)
Legg lakseskivene utover en stor tallerken. Bruk et rivjern og ha over skallet fra 1 lime, ha så limesaften soyasaus og salt over fisken. Finhakk chili, ingefær, vårløk og koriander, sesamfrøene rister du litt i pannen før du har alt over. Avslutt med å ringle god olivenolje.

Slik lager du eple- og avocadosalat.

Skjær eple og avocado i små terninger, bland dette sammen med resten av ingrediensene.

IMG_1738.jpg