Halloween-bakst

Det skal ikke mer til en en god deig, et par sushipinner og noen kreative barn for å lage årets kuleste Halloween-bakst. Her har barna laget både edderkopper, spøkelser og søte gresskar-rundstykker. Disse er ikke bare morsomme å bake, de er farlig gode!

IMG_9910.jpg

Du trenger ( til ca 30 rundstykker )

1150 siktet hvetemel
100 g sammalt grov rug
50 g gjær
40 g sukker
25 g salt
8,5 dl melk (lunken)
125 g temperert smør

Slik gjør du det
Bland alle ingrediensene, utenom smøret. Kjør dette sammen med en kjøkkenmaskin med eltekrok. Etter ca 5 minutter tilsetter du litt og litt av smøret mens deigen elter. Elt videre i 10-15 minutter. Deigen skal bli elastisk og fin og slippe kantene av bollen.

La deigen heve i 1-2 timer i romtemperatur.

Del opp deigen i emner (antall er litt avhengig av hvor store du ønsker rundstykkene) Form disse til boller og la de heve under et kjøkkenhåndkle i ca 15 minutter. Form så bollene til ønsket form før du lar de heve til dobbelt størrelse. En liten time så er både ovnen blitt varm og rundstykkene har hevet fint.

Pensle med vann og litt sammalt rug eller byggmel (evt sesamfrø om du vil ha hamburgerbrød/pølsebrød)

Stekes i 8-10 minutter på 225 grader.

IMG_9905.jpg