Tarte flambée

Kan vi friste med en tarte flambée? Dette er ikke en pizza, eller en pai, men en skikkelig digg terte med creme fraiche, bacon og gressløk! Jeg smakte dette første gang i Frankrike og på jakt etter en tilsvarende oppskrift kom jeg over denne hos NRK mat. Og ja! Den funker utmerket, og kan faktisk måle seg med den opprinnelige franske fristelsen. Dette er like godt til lunsj som kveldsmat på varme sommerkvelder. Jeg har  prøvd å steke Tarte flambée både i ovn, pizzaovn og på grill, og alt med vellykket resultat. Server gjerne sammen med en god hvitløksdressing og grønn salat:)

IMG_4609.jpg

Du trenger (til to små terter eller en litt større)
250 g hvetemel
2 ts salt
3 ss olivenolje
1,5 dl vann

200 g kremost, naturell
1,5 dl creme fraiche
1 eggeplomme
salt, pepper og muskattnøtt
3 løk
200 g bacon
finhakket gressløk

Slik gjør du:
Elt sammen ingrediensene til deigen, jeg pleier å bruke en kjøkkenmaskin med eltekrok, men dette kan også gjøres for hånd. La deigen hvile en liten time. Før det er klar til utbaking, setter du ovnen på 275 grader.

Bland kremost, creme fraiche og eggeplommen sammen, smak til med salt, pepper og finrevet muskattnøtt. Deigen (deler du i to - om du ønsker mindre terter) - som du kjevler tynt, smør osteblandingen utover, fordel finsnittede løkskiver og bacon som du har delt i mindre biter utover. Ha over litt nykvernet sort pepper. Stekes til terten er gylden. Ha så over masse finhakket gressløk.