Lemonade

Finnes det noe mer fristende i sommervarmen enn en iskald, frisk lemonade? Det finnes utallige oppskrifter på lemonader der ute, men jeg synes veldig mange blir voldsomt søte - også de du kjøper i butikken. Når du sitter igjen med et lag av sukker i munnen etter å ha drukket det er det litt i søteste laget for meg. Det aller beste er å lage de selv og tilpasse sukkermengden etter hvor søt du foretrekker lemonaden. Jeg synes denne oppskriften inspirert av Kolonihagen er super - akuratt passe søt, syrlig og frisk!

IMG_5111.jpg

Du trenger:
2 sitroner, gjerne økologisk
0-1 dl sukker
5 dl vann
5 dl farris eller annet vann med kullsyre

evnt mynte  


Slik gjør du :
Del sitronene i båter og ha de i en bolle. Ha i sukkeret og mos dette med en sleiv slik at mest mulig saft kommer ut av sitronene. Ha oppi noen mynteblader om du liker det:) Tilsett vannet og sett det kaldt for å trekke i minst 1 time. Sil av og tilsett vann med kullsyre før servering. Serveres også gjerne med masse isbiter - for denne er best iskald.

Når man bruker sitroner med skall er det alltid en fordel å velge økologiske sitroner. Uansett er det viktig å vaske sitronene godt før bruk!

IMG_5113.jpg
IMG_5109.jpg