Ukemeny på sommerhytta

Hva setter dere på menyen når dere skal tilbringe en uke på sommerhytta? Her har du en ukemeny med herlig sommermat!

IMG_9218.jpg

På sommeren er det mye annet som frister mer enn å tilbringe timevis på kjøkkenet. Man vil helst både lage og spise maten ute, og alt som kan spises kaldt, eller tilberedes på en grill, er å foretrekke fremfor mat som krever mange timer innendørs når ettermiddagssola skinner ute. 

Vi har derfor satt sammen en ukemeny med mat som egner seg godt ved sjøen. På menyen finner du fristende grillmat, ferske skalldyr, norske nypoteter og jordbær  – og ikke minst stekt småmakrell etter fisketuren. 

Lykke til med planleggingen, og riktig god sommer!


Mandag: Ferske reker med hjemmelaget loff og aioli

Sommerens beste middag blir enda bedre med hjemmelaget loff og aioli.

Se oppskrift her. 

Ferske reker med loff og aioli er det ultimate sommermåltidet!

Ferske reker med loff og aioli er det ultimate sommermåltidet!

Tirsdag: Pasta med chorizo og basilikum

En nydelig pastarett med masse smak som er like god varm som kald.

Se oppskrift her.

På utkikk etter en pastarett som kan tas med på stranden eller på sjøen? Prøv denne!

På utkikk etter en pastarett som kan tas med på stranden eller på sjøen? Prøv denne!

Onsdag: Stekt makrell med agurksalat og nypoteter

Man kan nesten ikke være på sommerferie uten å spise stekt småmakrell til middag eller kveldsmat!

Se oppskrift her.

Det er lite som gir en så sterk smak av sommer, som selvfisket og stekt småmakrell!

Det er lite som gir en så sterk smak av sommer, som selvfisket og stekt småmakrell!

Torsdag: Kyllingspyd med tzatziki og gresk salat

Kylling med en smak av sitron og urter i kombinasjon med greske smaker og syltet rødløk sørger for en perfekt sommermiddag!

Se oppskrift her.

Fyr opp grillen og gled deg til en herlig sommermiddag!

Fyr opp grillen og gled deg til en herlig sommermiddag!

Fredag: Fiskesuppe med røkt laks, mais og dill

Hvis fiskelykken uteblir, har du likevel muligheten til å lage denne nydelige fiskesuppen.

Se oppskrift her.

Lyst på en litt annerledes fiskesuppe? Prøv denne varianten med blant annet poteter, mais og dill!

Lyst på en litt annerledes fiskesuppe? Prøv denne varianten med blant annet poteter, mais og dill!

Lørdag: Hvit pizza med skinke, aromasopp og kapers

Finn en stein i havkanten og legg den på grillen. Da har du mulighet til å lage perfekt pizza!

Se oppskrift her.

Har du laget pizza med creme fraiche før? Det gir en nydelig mild og kremete smak, og en litt annerledes pizza.

Har du laget pizza med creme fraiche før? Det gir en nydelig mild og kremete smak, og en litt annerledes pizza.

Søndag: Grillede nakkekoteletter med mais og urtesmør

Denne middagen krever minimalt med forberedelser, men gir masse smak! Det eneste du trenger å gjøre er å røre sammen et herlig kryddersmør, kjøpe fersk mais, krydre nakkekotelettene – og varme opp grillen.

Se oppskrift her.

Ferdig grillede nakkekoteletter serveres med grillet mais og en raus skje med urtesmør.

Ferdig grillede nakkekoteletter serveres med grillet mais og en raus skje med urtesmør.

Dessert:  Norske jordbær med oppskrift på hjemmelaget crumble og is

Med hjemmelaget crumble og en god vaniljeis blir de norske jordbærene om mulig enda bedre!

Se oppskrift her.

Norske jordbær smaker utrolig godt med en god vaniljeis og crumble, eller kjekssmuler, som det egentlig er.

Norske jordbær smaker utrolig godt med en god vaniljeis og crumble, eller kjekssmuler, som det egentlig er.

Ukas bakst: Sommerbrød på grillen

Alt man kan gjøre på grillen i sommerferien, bør gjøres på grillen, synes vi. Det innebærer også brødbaking!

Se oppskrift her.

Lag en focaccia-lignende deig som du legger rett på en glovarm bakestein på grillen. Resultatet blir små, utrolig gode brød som egner seg like godt som rundstykker som pølsebrød.

Lag en focaccia-lignende deig som du legger rett på en glovarm bakestein på grillen. Resultatet blir små, utrolig gode brød som egner seg like godt som rundstykker som pølsebrød.