Hveteboller

Sommeren er her og ferske boller er alltid en hit enten de spises hjemme, på lekeplassen, båtur eller på stranden. De tåler noen timer i solen også - og må de lages klar i forkant - så blir de jammen nesten like gode når du tar de opp fra fryseren også. Boller er også perfekt å bake om familiens små skal være med på baksten. Vi har en tradisjon om at årets første nyrørte syltetøy av norske jordbær må spises på boller. Så jeg gleder meg som et barn til neste gang det skal bakes, for nå er jo jordbærsesongen her.  Denne oppskriften er en blanding av flere bolle-oppskrifter jeg har brukt opp gjennom årene, og resultatet? De beste hvetebollene som finnes!

IMG_5724.jpg

Til ca 24 boller trenger du :
1 kg hvetemel
6 dl melk (lunken)
50 gram gjær
175 gram sukker
2 ts kardemomme
1 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
1 egg
160 gram meierismør i terninger

Slik gjør du det:
Bruk en kjøkkenmaskin med eltekrok. Bland egget med de tørre ingrediensene. Ha i den lunkne melken hvor du har rørt ut gjæren. Elt dette i 10 minutter. Ha så i smøret litt og litt mens deigen elter. Elt så videre i ca 10 minutter etter at smøret er tilsatt. Du har nå en seig og smidig deig

Dekk deigen med et håndkle eller plast og la den heve i ca 1- 1, 5 timer på et lunt sted. Når deigen er ferdig hevet har du den over på et melet underlag. Rull deretter ut bollene til 24 enheter.

La bollene så etterheve under et kjøkkenhåndkle i ca 30-40 minutter før de stekes på 225 grader i ca 8 minutter. Avkjøl bollene på rist.

Frosne boller tines i romtempratur, før de varmes opp på varmluft 200 grader rett før servering i 4-5 minutter.