Tyrkisk brød med digg tilbehør

Har du testet tyrkisk brød? Deilig brytebrød som fint kan spille hovedrollen i fredagskosen. Særlig når det får følge med hummus, feta, oliven og oppkuttede grønnsaker. En litt lettere fredagssnack, som jeg tror fort kan friste til gjentagelse. Og det kjennes herlig å ikke starte helgen med en tung kjøttrett, både for magen og miljøet.  

IMG_2073.jpg

Du trenger:
250 gram mel
en halv pose tørrgjær
200 ml lunkent vann
2 ts sukker
1 ts salt
1 ss olivenolje
sesamfrø

Slik gjør du:
Rør sammen de tørre ingrediensene i en bakebolle. Tilsett vannet, og rør til du har en fin, litt klissete deig. Legg et kjøkkenhåndkle over bollen og la den heve en times tid.

Ha så mel på benken , hell ut deigen og dra den utover til den er ca 2-3 cm høy. Ha den over på et bakepapir hvor du har smørt ut litt olivenolje. Legg over et kjøkkenhåndkle og la deigen etterheve i en drøy halvtime.

Når brødet hever kan du varme opp ovnen til 250 grader over- og undervarme.

Før du steker brødet, rut det gjerne opp i midten og lag en liten kant, pensle så brødet med olivenolje og ha på sesamfrø.

Når brødet er ferdig etterhevet og ovnen er varm, steker du det på 250 grader i 8 minutter, før du skrur ovnen ned til 200 grader og steker det i 5 minutter til.

Oppskrift på hummus finner du her.