Horn

Å bake horn er skikkelig pop! Jeg pleier å kjevle ut en deig til barna og la de selv rulle og utforme hornene. I første omgang ser de ikke alltid ut som horn, men etter et par heverunder blir det perfekt hornlignende bakst. Barna får fylle hornene med det de liker best og det vi har av rester i kjøleskapet. Det blir som regel mozzarella, gulost og skinke. Noen ganger lar de horn være horn som senere kan smøres med pålegg. Uansett med eller uten fyll - å bake horn er gøy. Ikke minst er det genialt å ha på lur i fryseren.

Ps! Denne deigen er super å jobbe med, så den er et perfekt utgangspunkt om barna skal være med på baksten.

IMG_2063.jpg

Du trenger
1 kg hvetemel
5,5 dl melk
1 egg
50 temperert smør
50 gram sukker
1 toppet ts salt
50 gram gjær

Slik gjør du det:
Ha de tørre ingrediensene i en bakebolle, tilsett lunken melk. La deigen elte i en kjøkkenmaskin i 10 - 15 minutter, mens du tilsetter litt og litt av det tempererte smøret. Legg over et kjøkkenhåndkle og la deigen heve til dobbel størrelse. Det tar en liten time.

Ha deigen ut på et melet bakebord. Del den først i to. Kjevl hver del ut som om du kjevler en pizza. Den kan så igjen deles i 8 stykker. Ta hvert stykke og rull innover fra ytterst til innerst. Om du vil fylle hornene, har du litt fyll på den tykkeste delen av trekanten før du ruller den.

Legg de ferdig rullede hornene på en bakepapirkledd bakeplate. Dekk med et kjøkkenhåndkle og la de heve en drøy halvtime. Imens setter du ovnen på 180 grader. Pensles med melk eller egg og stekes i ca 15 minutter.

IMG_2062.jpg