Verdens beste poteter

Disse potene er verdig årets julemiddag. Med natron i kokevannet og litt ekstra tid får du nemlig supersprø poteter som fort blir barnas favoritt!

Natron og tid gjør susen!

Natron og tid gjør susen!

Hvis du ønsker skikkelig sprø poteter, skal du her få et ordentlig godt tips, og det er rett og slett å tilsette natron i kokevannet. Natron gjør nemlig potetene mer porøse ytterst, og jo mer porøse de blir, desto større sjanse har du for å få sprø poteter.

Fremgangsmåten er mer omstendelig enn vanlige ovnsstekte poteter. Potetene må kokes først før de vendes med fett og stekes videre i ovnen på varmluft. Resultatet gir poteter som er kjempesprø utenpå og som silkemyk potetmos inni. Nam!

Til 4-6 personer trenger du:
1 kg kokefaste poteter
ca 3 liter vann
2 ss salt
1/2 ts natron
3 ss olje
3 hvitløksfedd, finhakket
1 ts tørket rosmarin
salt, pepper
finhakket persille

Slik gjør du:
Sett ovnen på 210 grader over- og undervarme. Kok opp vannet. Skrell og skjær potetene i passe store terninger. Ha salt og natron i det kokende vannet og ha potetene opp i. La de koke 10 minutter.

Stek hvitløk og rosmarin i oljen til hvitløken begynner på gyllen. Hell av fettet gjennom en sil for å fange opp hvitløken og rosmarinen. Sett til side. Hell vannet av potetene og la de få dampe av seg.

Hell oljen over potetene. Sett lokk på gryta og rist slik at utsiden av potetene brytes ytterlig ned.

Ha potetene i en ildfast form eller et stekebrett. Strø så lett med salt over og sett dem inn i en forvarmet ovn. Stek i 20 minutter. Ta potetene ut og snu dem. Sett tilbake i ovnen og stek i ytterligere 20 minutter.

Ta potetene ut igjen, snu og stek videre i 10-20 minutter eller til du synes de har fått nok farge.

Bland den stekte hvitløken og finhakkede persillen sammen med de stekte potetene før du strør litt salt og pepper over og serverer!

Denne saken er publisert på Plusstid.no